П`ятниця, 19.04.2024, 19:38
Здолбунівська районна спілка підприємців
| RSS


Меню сайту
Форма входу
Реклама

реклама

Пошук





Головна » 2016 » Квітень » 7 » Чи можуть жінки вийти на пенсію у 55 років?
17:57
Чи можуть жінки вийти на пенсію у 55 років?

Нині у соцмережах активно розповсюджується інформація (перепости з різних інтернет-видань), які додають жінкам, котрим найближчим часом має виповнитися 55 років, оптимізму.

Мовляв, Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє жінкам вийти на пенсію в 55років за наявності стажу 30 років. Чимало читачів «Львівської газети» вже збирають відповідні довідки для виходу на заслужений відпочинок.

Але мусимо їх розчарувати, ця інформація не відповідає дійсності. Як повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова, жодних змін у пенсійному законодавстві щодо зміни віку у жінок для виходу на пенсію нема. 29 березня 2016 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії». Зміни торкнулися лише порядку визначення заробітку для нарахування пенсії, але аж ніяк не віку.

До 1 січня 2016 року у пенсійному законодавстві діяла норма, яка дозволяла людям за їхнім бажанням приносити довідку про зарплату за 60 місяців підряд з місць роботи, де вони працювали до липня 2000 року. Це було вигідно тим, хто раніше мав хороші заробітки. А з 1 січня 2016 року цю норму відмінили. Для обчислення пенсій враховували лише заробітну плату, яку людина отримувала з 1 липня 2000 року. Тож зміни, які внесли до пенсійного законодавства 29 березня цього року, лише повернули цю норму. Тобто, зараз, виходячи на пенсію, можна за бажанням подавати довідки про зарплату за 60 місяців підряд з попередніх місць праці до липня 2000 року. Це і всі пенсійні зміни на нинішній день.

Ще одна неправдива думка поширюється серед людей. Мовляв, жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року підуть на пенсію лише у 62 роки.

«Це безпідставні побоювання, – каже Руслана Іванкова, – у нас і чоловіки, і жінки йдуть на пенсію у 60 років. Зараз жінки ідуть у різний вік (57 років, 57, 5 року і т.д), залежно, хто коли народився, як передбачено пенсійним законодавством. А жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року підуть на пенсію у 60 років».

Леся Бущак

Переглядів: 1641 | Додав: zrsp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Реклама

Архів записів
Друзі сайту
Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

У разі передруку матеріалів посилання на zrsp.at.ua обов'язкове.

Copyright MyCorp ©2009 2024