П`ятниця, 19.04.2024, 09:19
Здолбунівська районна спілка підприємців
| RSS


Меню сайту
Форма входу
Реклама

реклама

Пошук





Головна » 2015 » Грудень » 11 » У випадку ігнорування вимог щодо збереження єдиного податку українські підприємці анонсують масові акції
14:59
У випадку ігнорування вимог щодо збереження єдиного податку українські підприємці анонсують масові акції

Українські підприємці анонсують мітинги і демонстрації із захисту прав і свобод у разі ігнорування їх вимоги щодо збереження єдиного податку. Про це сказано в Резолюції всеукраїнської акції протесту, яка відбулася 9 грудня 2015 року у Києві під стінами Верховної Ради України.

Реформа, которой нет

Об’єднання МСБ звернулися до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України зі спільними вимогами:

_AMS3786«Запровадити мораторій на внесення будь-яких змін до спрощеної системи оподаткування строком на три роки, враховуючи те, що вона не несе загрози для надходжень до бюджету, практично не пов’язана з тіньовою економікою і гарантує значний соціальний, економічний і фінансово-бюджетний ефект для України», – зазначено в резолюції.

Кілька сотень представників малого та середнього бізнесу з дванадцяти регіонів України взяли участь у попереджувальній акції протесту проти ліквідації спрощенки та імітації податкової реформи.

ФОТОЗВІТ АКЦІЇ

 

Як заявив член Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесуЕдуард Курганський, підприємці готові сісти за стіл переговорів тільки після проведення реальних податкових реформ для середнього та великого бізнесу. До тих пір повинен діяти мораторій на зміни в спрощеній системі.

 

_AMS3852«Позавчора Національна рада реформ рекомендувала зробити варіант податкового кодексу на базі мінфінівського законопроекту, який значно скорочує спрощену систему оподаткування.

 

Таким чином, на превеликий жаль, нашим ворогом стає законопроект, який пропонує уряд і підтримує президент», – сказав Едуард Курганський.

 

 

«Чи зможете ви домогтися успіху?»

 

_AMS3772«Головне, що у нас є, – це колосальна довіра до малого і середнього бізнесу з боку суспільства, воїнів АТО. Формується велика Коаліція людей, які вийдуть на більш масштабні акції протесту, і я вірю, що нам вдасться захистити малий бізнес. Досвід організації масових акцій є. Нам вдавалося відстояти спрощену систему в 2010 році (Податковий майдан), заблокувати законопроект про внутрішню торгівлю в 2012, попередити введення фіскальних касових апаратів для підприємців з невеликими обігом у 2015».

 

«Чому мораторій саме на три роки?»

 

_AMS3856-1«Потрібно, щоб влада спочатку провела реальні реформи для середнього та великого бізнесу, зараз діють такі правила, за яких неможливо легально працювати. Для цього потрібно три роки. Тобто алгоритм такий: міняємо правила для ведення бізнесу на загальній системі оподаткування, переконуємося, що система працює, і частка тіньової економіки скорочується. І потім переглядаємо правила для спрощенців. Зроблять реформи швидше – ми готові сідати за стіл переговорів раніше. Головне, щоб було видно результат – частка тіньової економіки зменшується».

 

Координатор Національної платформи малого та середнього бізнесу Зоя Циброва послалася на невиконання чиновниками статті 4 Податкового Кодексу України про те, що зміни в податки і збори не можуть вноситися пізніше, ніж за шість місяців до початку нового бюджетного періоду.

 

 

_AMS3788«Українська влада повинна дотримуватися законодавства в частині залучення громадськості до процесу формування податкової політики. Світова практика говорить, що для консультації впродовж півроку повинні бути залучені не менше 60% бенефіціарів. Розробляючи свій проект податкової реформи, Мінфін провів консультації лише в 4 з 24 регіонів України. Наша боротьба за прозоре прийняття кодексу буде продовжуватися», – прокоментувала Зоя Циброва.

 

Переглядів: 382 | Додав: zrsp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Реклама

Архів записів
Друзі сайту
Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

У разі передруку матеріалів посилання на zrsp.at.ua обов'язкове.

Copyright MyCorp ©2009 2024