Четвер, 18.04.2024, 08:14
Здолбунівська районна спілка підприємців
| RSS


Меню сайту
Форма входу
Реклама

реклама

Пошук





Головна » 2016 » Грудень » 12 » Через зростання мінімальної зарплати зростуть податки для підприємців
17:55
Через зростання мінімальної зарплати зростуть податки для підприємців

Підвищення мінімальної зарплати в Україні до 3200 призведе до автоматичного зростання бази оподаткування, хоча самі податкові ставки не зміняться.

Про це мовиться в матеріалі ЛІГА.net "Фактор 3200. Як зміняться податки для підприємців".

Якщо враховувати те, що бюджетом збираються встановити рівень мінімальної заробітної плати в розмірі 3200 грн, то сума Єдиного соціального внеску (ЄСВ) до Пенсійного фонду дорівнюватиме 22% від мінімалки – 704 грн на місяць, незалежно від отримання прибутку,
– розповів юрист Володимир Місечко.

Виходить, що для більшості підприємців розмір цього збору збільшиться майже в два рази. Адже раніше він становив 352 грн.

За словами юриста, стільки платитимуть в наступному році тільки платники податку 1 групи (0,5 від мінімального розміру страхового внеску).

Крім того, фізичні особи-підприємці, за винятком тих, які перебувають на єдиному податку 1 групи, з 2017 року будуть зобов'язані платити ЄСВ в тому числі за місяці, в яких вони не отримали доходу.

Читайте також: Зарплата у 3200: що не так з ініціативою уряду

"Навіть якщо фізособа-підприємець перебуває на загальній системі оподаткування і не веде бізнес (так звані "нульовки"). Тому приватний консультант з питань оподаткування Олена Ільїна радить в терміновому порядку закрити неживі ФОП протягом грудня", – пише видання.

Крім того, збільшення мінімальної заробітної плати торкнеться і підприємців, які використовують найману працю, тобто 2 і 3 груп, оскільки вони сплачують за найманих працівників зарплатні податки, прив'язані до розміру заробітної плати,
– розповів адвокат Віктор Мороз.

Мінімальний страховий внесок за найманого працівника з 1 січня дорівнюватиме 704 грн. А мінімальне загальне податкове навантаження на одного працівника з трудовою книжкою становитиме 1184 грн на місяць.

За словами Місечка, з прийняттям нового розміру мінімальної зарплати зросте розмір єдиного податку, що підлягає до сплати.

На ФОП 3 групи платників єдиного податку її збільшення не вплине, оскільки розмір податку, який вони платять, визначається в залежності від отриманого доходу (5% від виручки).

Переглядів: 474 | Додав: zrsp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Veronaygg  
0
Вы реально понимаете что творится в Украине?!
У меня есть чувство нам подставляют какие то лживые новости и мы часто не читаем статьи из первоисточника.
Перебрав множество источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где видно что журналисты предоставляют хоть какую то реальность в которой живем.
Очень важно в современном мире отбирать реальные СМИ.
Вот еще одна топовая статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/namechaetsya-li-konec-sveta/

Надеюсь Вам станет полезной.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Реклама

Архів записів
Друзі сайту
Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

У разі передруку матеріалів посилання на zrsp.at.ua обов'язкове.

Copyright MyCorp ©2009 2024