Четвер, 28.03.2024, 23:29
Здолбунівська районна спілка підприємців
| RSS


Меню сайту
Форма входу
Реклама

реклама

Пошук





Головна » 2014 » Липень » 9 » Какие штрафы грозят нарушителям новых правил парковки?
09:18
Какие штрафы грозят нарушителям новых правил парковки?

Українські водії можуть обирати способи оплати за автостоянку – як і раніше, талоном/через термінал, або ж скористатися новою послугою «мобільне паркування»

З 3 липня в Україні запрацювали оновлені правила паркування, згідно з якими водій може обрати, яким чином йому сплачувати послуги з користування паркмайданчиком:

у безготівковій формі – шляхом придбання паркувального талона з визначеною тривалістю паркування, або за допомогою нової послуги «мобільне паркування» (цю послугу можна замовити у свого мобільного оператора. Потім необхідно буде покласти певну суму на паркувальний рахунок і розплачуватися безготівковим способом);

готівкою або з використанням платіжної картки – шляхом придбання паркувального талону (щось на зразок проїзного на метро) або через автоматичний в’їзний/виїзний термінал, який фіксує точний час перебування авто на стоянці.

 

Звертаємо увагу, що сплата вартості послуг з користування паркмайданчиками не здійснюється у разі незабезпечення оператором належного функціонування засобів сплати.

Якщо ж паркмайданчик обладнано належним чином, але водій відмовляється платити – складається протокол про відповідне порушення.

На водіїв-порушників очікуватиме штраф у розмірі від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 136-204 грн).

Паркування на місцях, призначених для безоплатного паркування (наприклад, на місцях для інвалідів), особами, які не мають відповідних пільг, каратиметься штрафом у розмірі від 15 до 18 НМДГ (255-306 грн).

Адмінвідповідальність розповсюджується не лише на водіїв, а й на посадових осіб суб’єктів господарювання, що утримують парк майданчики – за порушення вимог з розміщення та функціонування таких майданчиків (340-510 грн), а також за не обладнання їх паркувальними автоматами, автоматичними в’їзними/виїзними терміналами або іншими засобами контролю за оплатою послуг паркування (510-680 грн).

Держпідприємництво, свого часу, за результатами детального опрацювання, погодило відповідний проект постанови

Переглядів: 569 | Додав: zrsp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Реклама

Архів записів
Друзі сайту
Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

У разі передруку матеріалів посилання на zrsp.at.ua обов'язкове.

Copyright MyCorp ©2009 2024