П`ятниця, 19.04.2024, 18:43
Здолбунівська районна спілка підприємців
| RSS


Меню сайту
Форма входу
Реклама

реклама

Пошук





Головна » 2015 » Червень » 26 » Мер Рівного підтримав місцевих бізнесменів у боротьбі проти касових апаратів
20:21
Мер Рівного підтримав місцевих бізнесменів у боротьбі проти касових апаратів

Сьогодні, 26 червня, рівненські підприємці звернулися до Президента, уряду та парламенту з проханням відстрочити запровадження касових апаратів для платників єдиного податку. Звернення місцевих бізнесменів підтримав мер Рівного Володимир Хомко, який пообіцяв особисто звернутися з клопотанням з цього приводу до вищих осіб держави.

На зборах підприємців побувала репортер ZIK-Стрім Ірина Мороз.

Підприємці у місті Рівному виступили проти новацій, які мають настати уже з 1 липня: відповідно до змін до Податкового кодексу підприємці-платники єдиного податку ІІІ групи повинні встановити у своїх закладах торгівлі касові апарати. Дрібні підприємці вважають таку вимогу крахом для свого бізнесу. Вони нарікають на непомірні фінансові витрати, зумовлені необхідністю встановлення касових апаратів. Лише один такий апарат коштує від 7,5 тис. грн., а вартість щомісячного обслуговування кожного -  200 грн., платним є навіть навчання з правильного використання касових апаратів, які проводять сертифіковані організації.

Підприємців також непокоїть, що за порушення вимог встановлення та використання касових апаратів, на них можуть накласти чималі штрафи. При чому штрафуватимуть їх навіть у тому випадку, якщо помилки будуть траплятись не з вини підприємців, а через технічні несправності чи проблеми в сервісних центрах.

На зборах бізнесмени заявили, що з часу дестабілізації ситуації в Україні їхні прибутки зменшилися в кілька разів, багато хто змушений був припинити підприємницьку діяльність. Обов’язкове запровадження касових апаратів також змушуватиме підприємливих людей закривати бізнес або заганяти його в тінь.

Присутній на зборах підприємців, які відбувалися у сесійній залі міської ради, мер Рівного Володимир Хомко  зазначив, що рішення повсюдно запровадити касові апарати є стратегічно правильним, але для його реалізації обрали невдалий час. За його словами, торік у місті закрили свою діяльність 8 тисяч підприємців, а за 5 місяців цього року – вже 5 тисяч.

«На тлі того, що відбувається, мене часом також страх бере. Таке враження, що уряд запланував добити все, що рухається.  П’ять тисяч підприємців вже втратили свій бізнес! Якщо така тенденція збережеться, буде катастрофа. Я з задоволенням приєднуюсь до ваших вимог і готовий окреме звернення від себе написати», – заявив Володимир Хомко.

Підприємці сподіваються на допомогу народних депутатів, які підтримують їхні вимоги і готують альтернативні законопроекти, які представлять у вівторок, 30 червня, на засіданні профільного комітету, який розглядатиме зміни до Податкового кодексу. Рівненські підприємці у цей день маю намір їхати до Києва, аби відстояти свої вимоги. Міський голова пообіцяв бізнесменам посприяти із пальним для автобуса.

Переглядів: 368 | Додав: zrsp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Реклама

Архів записів
Друзі сайту
Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

У разі передруку матеріалів посилання на zrsp.at.ua обов'язкове.

Copyright MyCorp ©2009 2024